diumenge, 18 d’agost del 2013

Punt 190: Cannonau 51

Avui hem anat a l'extrem nord-est de la zona d'estudi. Hi hem localitzat una pedra aïllada, que tot i ser de dimensions més aviat reduïdes mai se sap què pot atraure!

Matí idíl·lic d'estiu, mar plana, aigua calenta i visibilitat a l'aigua més que raonablement bona! Baixem a 51m de profunditat.

Bé, hom diria que seria difícil de trobar un indret com aquest envoltat de grapissar (sorra amb petxines trencades), doncs aquí teniu la prova que una vegada més no som pas els primers; veieu les cordes?
Els peixos rosats són forcadelles (Anthias anthias)

Però no tot són males notícies, a aquestes profunditats el festival de colors està assegurat! Aquí teniu unes formacions de coral·lígen que semblen formar una petita ciutat submarina.

També hem trobat gorgònies de diferentes espècies en petites roques. Aquí en teniu un parell.

Alguna llagosteta (Palinurus elephas) ens ha saludat...


I fent guàrdia de tot plegat aquesta escórpora que en diuen cap-roig (Scorpaena scrofa)! Ja veieu que són força més vermelloses que les que trobem a prop de la platja.


I fins aquí la immersió d'avui. Nosaltres ens prenem un descans fins al setembre. Mentres, amb el vostre permís, brindarem amb una copeta de vi cannonau així que posem els peus a Sardenya.
A la vostra salut! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada