dissabte, 17 de novembre del 2012

Posem el primer punt de control!

Ja tornem a ser aquí!

Objectiu immediat: situar punts de control a les 4 grans praderies de gorgònies localitzades durant el mostreig del 2011.

I per què? Bé, sabem que hi són però ara la gràcia és saber com els hi va: si creixen, si es posen malaltes, si pel què sigui se n'arranquen...

Com fer-ho? La intenció és posant 2 rectangles de 1x2m, marcar-ne 5 per tenir detall de com els hi va individualment i mesurar la resta que es trobin dins del rectangle per tenir valors promig.

Així que mirant sota el matalàs tenim pressupost per fer 2 immersions.

I què hem fet?
Ens hem decidit que valia la pena començar de totes maneres amb la praderia més propera a Blanes carregats amb tot un invent de cordes per delimitar els rectangles amb la intenció que s'hi quedin una bona temporada! (1, 2 o 3 anys fins que aguantin...).

Així que aquest matí hem anat amb en Dídac del Blanes-Sub amb la fantàstica Maria (barca de pescadors reformada, vella, tranquil·la i sobretot amb un motor a prova de bombes!) A més ens ha acompanyat en Manel, instructor del mateix centre. En Dídac ja el tenim curat d'espants, però em sembla que en Manel ha al·lucinat una mica amb els nostres invents, ja,ja!

Així que cap avall!

Aigua més aviat freda (16ºC) i visibilitat acceptable. Nadem sobre les gorgònies i col·loquem el primer rectangle. Aquest rectangle està fet de cordes i en un dels angles hi tenim lligada una totxana, sí, sí, reciclada d'una obra on també hi tenim lligat un cordillet amb un petit flotador. Esperem que ens ajudi a localitzar-lo a la propera visita!

Nadem uns 10m més enllà, espantem un gall de Sant Pere que semblava que fes guardia i repetim l'operació.

Ja sé difícil d'imaginar sense fotos, però no teníem temps per més.

Bé, missió complerta! Contents pels invents i ara a veure quan tornem tocarà prendre les mesures de les gorgònies. I sí, intentarem fer fotos!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada