diumenge, 23 d’octubre del 2011

Gràcies Bastida!

Ahir tot passejant pel port topàvem novament amb l'inconvenient més gran que tenim: la logística! Tot i que la zona de mostreig no es troba gaire lluny de la costa (un parell de milles que vindrien a ser cap a 3km) el problema és que sense barca no s'hi pot arribar! I si afegim que es tracta d'immersions profundes, fer esforços després, tipus una gran nadada, no és gens aconsellable.

Doncs el què dèiem, passejàvem pel port de Blanes pensant que per un dia que fa bon temps quina llàstima no poder-ho aprofitar quan ens trobem en Joan Bastida amb la família. Li comentem la situació i s'anima a portar-nos l'endemà a l'aigua!

Aquesta vegada anem amb la Maru, un taylor petitó que necessitaria una bona mà de pintura però que té un motor dièsel a prova de bombes! Això sí, la immersió d'avui té gust a una altra època: la velocitat màxima és de 5 nusos així que qualsevol petita onada ens gronxa. De fet ja sortir del port ha estat un mica aparatós perquè el vent de terral que bufava ens empenyia contra les embarcacions que hi havia amarrades i la nostra velocitat de navegació no ho podia compensar! Ja som a mar obert i tenim temps de sobra per preparar l'equip, explicar-nos batalletes de submarinistes i disfrutar d'un matí d'octubre que més aviat es diria que es de final de setembre per la temperatura que fa.

Som cap a Cala Canyelles i hem trigat una bona horeta en arribar! (Normalment ho fem en 10-20 minuts depenent de l'embarcació i l'estat de la mar). Això sí, més relaxats que mai ens tirem a l'aigua. Dia fantàstic també aquest!!!
Res de gorgònies vermelles però en trobem d'altres espècies i les esponges de canalobre són particularment impressionats: més de 50cm d'alçada i de formes ben capritxoses!
I el curiós ha estat trobar aquesta medusa a aquesta fondària, nosaltres més aviat les tenim presents de patir les seves picades prop de la platja!
Això sí, la Maru és complicadeta de pujar si vas carregat d'equip de submarinisme. T'ho pot assegurar la Carol que amb un cop de mar va caure altra vegada a l'aigua! ja,ja!
Ens afanyem a pujar tot dalt de la barca i cap a Blanes que en cara ens queda una altra horeta de navegació!

Gràcies Bastida, la propera ens acompanyes a baix també!


Gorgònia blanca (Eunicella singularis)

Esponges canalobre (Axinella polyploides)

Medusa (Pelagia noctiluca) És de les que més pica tot i ser ben petitona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada